Ferry de Haan wacht drukke transferzomer

Nog maar net bij de club, maar nu al een drukke zomer voor de boeg. Technisch manager Ferry de Haan krijgt bij Heerenveen te maken met een flink aantal (potentiële) mutaties.

De club zal deze zomer in ieder geval afscheid nemen van Sherel Floranus en Ariël Harush. Floranus wil gebruik maken van zijn aflopende contract om een stap omhoog te maken, terwijl Heerenveen met de komst van Milan van Ewijk (ADO Den Haag) zijn positie voor het nieuwe seizoen reeds heeft ingevuld. Harush tekende in de winterstop een contract tot de zomer van 2021 en zal de club dus verlaten.

Daarnaast lopen een aantal huurcontracten af. Huurlingen Sieben Dewaele (Anderlecht), Ulysses Llanez (Wolfsburg) en Oliver Batista Meier (Bayern München) keren terug naar hun club. De aflopende huurovereenkomst betreffende Jan-Paul van Hecke zou de club graag willen verlengen: “Of dat kansrijk is, is afhankelijk van Brighton. Jan Paul is een speler die in onze ogen heel goed bij Heerenveen past, dus wij zien hem graag blijven,” aldus De Haan tegenover Voetbal International.

Daarnaast speelt het mogelijke vertrek van spelers als Joey Veerman, Mitchell van Bergen, Ibrahim Dresevic en Rodney Kongolo. De laatste drie van dit rijtje beschikken over een aflopend contract. Mitchell van Bergen maakt er geen geheim van dat hij een stap hogerop wil zetten, terwijl Ibrahim Dresevic en Rodney Kongolo niet altijd kunnen rekenen op een basisplaats. Voor Joey Veerman zou veel interesse zijn. Toch heeft zich volgens Ferry nog niemand voor hem gemeld.

Share
  • is maar goed ook dat floranus en van bergen weg gaan
    veel succes met hun ‘stap hogerop’

  • >