Halilovic: ‘De ambitie is om Europees voetbal te halen’

Met nog 14 dagen te gaan in de winterse transferperiode wist sc Heerenveen al vijf nieuwe spelers te verwelkomen. In december tekende Siem de Jong een contract bij de Friese club, daarna volgden Harush, Van Ottele, Kaib en Halilovic. Laatstgenoemde kan wellicht worden gezien als de belangrijkste aanwinst voor de Friezen. Zijn komst was echter niet vanzelfsprekend.

Zo liet hij aan 24sata weten dat sc Heerenveen niet de enige club was in de jacht op zijn handtekening. “Er waren aanbiedingen vanuit Spanje en Turkije, van meerdere clubs, maar Heerenveen wilde me écht. De trainer, de technisch manager, iedereen was het erover eens en ik zou afgelopen zomer al gaan. Maar toen raakte ik geblesseerd, terwijl ik de dag erna zou gaan tekenen! Maar ze hebben op me gewacht, me gevolgd en vertrouwen in me. Dat is misschien meer waard dan een beter contract bij een andere club.”

Door de komst van Halilovic (25 jaar) stijgt de gemiddelde leeftijd van de selectie van Heerenveen naar 23,0 jaar. Iets waar Halilovic zich bewust van is: “Je hebt Siem de Jong, keeper Erwin Mulder en aanvoerder Henk Veerman. Dat zijn de enige spelers met meer ervaring, de rest zijn allemaal jongens die nog moeten groeien.”

Tibor laat doorschemeren dat Heerenveen duidelijk een plan met hem heeft: “Naast voetbalkwaliteiten zijn ook sociale vaardigheden belangrijk, en dat herkenden ze ook in mij. Dus er zijn veel redenen waarvoor ik voor Heerenveen heb gekozen. De ambitie is om Europees voetbal te halen. Daar zijn we nu twee posities van verwijderd en ik ben ook aangetrokken om dat doel te halen.”

Aan ambitie bij de Friese club en bij de Kroaat geen gebrek. Daarvoor zal het een heel stuk beter moeten dan de club afgelopen maanden liet zien. De laatste winstpartij dateert alweer van 1 november 2020. Waar de club eerder nog knap gelijkspeelde tegen Vitesse en PSV, heeft het nu grote moeite om goed spel te laten zien tegen clubs die voor lijfsbehoud spelen.

Share
 • Klinkt wat gek maar ze zitten er toch niet eens zo ver vanaf. Al is het gat met GRoningen wel enorm groot. Die spelen ook veel stabieler dan dit team.
  Al hebben geen van deze teams wat te zoeken in Europa

 • Denk niet dat wij dit jaar Europees gaan halen Halilovic, en waarom heb je donderdag zelf ook wel kunnen zien.

 • Gerelateerde berichten

  Heerenveen maakt terugkeer Noppert wereldkundig

  Andries Noppert keert definitief terug in het Abe Lenstra Stadion, zo heeft sc Heerenveen vandaag bevestigd. De doelman was gister al even terug om het met Go Ahead Eagles op te nemen tegen de Friezen. Noppert tekent bij Heerenveen een contract voor twee seizoenen en mag de concurrentiestrijd aangaan met Xavier Mous. Hij is hiermee […]

  Share
  Lees verder

  ‘Volop belangstelling voor Van Ewijk’

  Dat rechtsback Van Ewijk naar tevredenheid van de supporters van Heerenveen presteert was reeds duidelijk, ook buiten de club groeit de belangstelling. Volgens Voetbal International is er grote interesse voor Milan van Ewijk, hij wordt gevolgd door o.a. PSV, Stade Brest, Lille, Celtic en Queen Park Rangers. Milan van Ewijk (21) kwam vorig jaar over […]

  Share
  Lees verder

  ‘Doelman Noppert keert terug bij Heerenveen’

  SC Heerenveen zou de eerste versterking voor het aankomende seizoen binnen hebben. Volgens de Leeuwarder Courant keert Andries Noppert (28) terug op het oude nest. De doelman van Go Ahead Eagles doorliep de jeugdopleiding van de Friezen maar vertrok zonder een debuut voor het eerste elftal. Bij Heerenveen wordt hij de opvolger van Edwin Mulder. […]

  Share
  Lees verder
  >