Heerenveen en Twente delen de punten

Heerenveen mocht zich zondagmiddag gelukkig prijzen met een gelijkspel in Enschede. Het uitduel met FC Twente eindigde zoals het begon: 0-0. In de tweede helft leek Twente op voorsprong te komende, maar de VAR zette vanwege buitenspel een streep door deze treffer.

FC Twente maakte zonder twijfel de meeste aansprak op een overwinning; het kwam gedurende de wedstrijd tot 19 schoten. Al gingen daar maar vier van richting het doel van Erwin Mulder. Heerenveen kwam slechts tot één schot op het doel van Oranje-international Joël Drommel.

Vlak na rust had Heerenveen recht op een strafschop toen Kik Pierie met zijn hand naar de bal ging. Zowel de scheidsrechter (Jeroen Manschot) als de VAR in Zeist zagen er geen strafschop in. Minuten later was de VAR wel scherp op het moment dat Menig de 1-0 leek te maken. Narsingh mengde zich vanuit een buitenspelpositie in het duel, hetgeen er voor zorgde dat de treffer niet doorging.

Tot een imposant slotoffensief kwam het niet meer. Heerenveen heeft deze week in tegenstelling tot de afgelopen weken geen midweekse speelronde. Op zaterdag 6 februari komt Vitesse naar het Abe Lenstra Stadion (21:00 uur), op donderdag 11 februari is de bekerkraker thuis tegen Feyenoord (20:00).

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus, Dresevic (80. Van Hecke), Bochniewicz, Kaib; Kongolo, Halilovic, De Jong, J. Veerman; Van Bergen (69. Nygren), H. Veerman (80. Hajal).

Share
>