Heerenveen wint van Go Ahead en doet mee in de play-offs

SC Heerenveen mag zich opmaken voor tenminste twee extra duels. Voor het eerst sinds 2018 weet de club zich te plaatsen voor de play-offs. Thuis tegen Go Ahead Eagles won het team van interim trainer Ole Tobiasen vandaag met 3-1, terwijl de belangrijkste concurrenten voor de achtste positie het af lieten weten.

Op een zonnige middag in het Abe Lenstra Stadion speelden de Friezen een sterke wedstrijd tegen de club uit Deventer. Na een oppermachtige eerste helft gingen beide teams rusten met een 1-0 tussenstand, tot stand gekomen door een rake kopbal van Sydney van Hooijdonk. Ook na rust kwam Heerenveen weinig in de problemen. Door doelpunten van (andermaal) Sydney van Hooijdonk en Anthony Musaba liep het uit naar 3-0. De afzwaaiende Mulenga maakte er vlak voor tijd 3-1 van.

In 2018 nam Heerenveen als nummer negen van de Eredivisie het destijds in de eerste play-off ronde op tegen FC Utrecht. Het avontuur zou niet lang duren: beide duels gingen verloren. Nu dus een nieuwe kans op deelname aan Europees voetbal. Aankomende donderdag komt AZ Alkmaar naar Friesland, op zondag 22 mei wordt in Alkmaar duidelijk welke van beide teams de finale van de play-offs mag spelen.

Share
>