Jansen gaat tegen Feyenoord niet opeens alles anders doen

sc Heerenveen zit in een lastige periode met al bijna drie maanden geen overwinning, en komt nu in een ogenschijnlijk moeilijker programma terecht dan deze drie maanden zonder overwinning. Vanavond de aftrap daarvan met Feyenoord op bezoek in het Abe Lenstra stadion. Trainer Johnny Jansen ziet ondanks de moeilijke periode geen reden om ‘alles om te gooien’.

“We kijken altijd naar elke positie en de opties die we hebben. Dat is nu niet anders. Ik geloof er niet in om alles om te gooien. De grote lijn die we hebben uitgezet, verandert niet. Natuurlijk pas je details aan. Maar ik denk dat houvast en duidelijkheid beter is. Nog steeds geven we niet veel kansen weg. Dat we met ons idee over voetbal succesvol kunnen zijn, hebben we in de eerste weken van het seizoen gezien”, aldus Jansen.

sc Heerenveen treft met Feyenoord een tegenstander die afgelopen weekend een tik kreeg door in eigen van directe concurrent AZ te verliezen. De Rotterdammers zullen gebrand zijn om vanavond drie punten te pakken om de aansluiting met de top te behouden. Feyenoord-trainer Dick Advocaat kan daarbij beschikken over spits Jorgensen, die een twijfelgeval was bij de Rotterdammers. Kökcü en Bijlow ontbreken nog bij de bezoekers.

sc Heerenveen beschikt over een vrijwel geheel fitte selectie. Ook Siem de Jong, die afgelopen weekend nog geblesseerd uitviel, is fit genoeg om te spelen. Voor de trainer voldoende keuze, maar veel veranderingen lijkt hij niet te gaan maken. “Als ik onze wedstrijden terugkijk, zie ik dat we wel de voorwaarden creëren om dominant te zijn en tot kansen te komen. Maar we zijn de laatste tijd te vaak te slordig. Dan is de vraag hoe je dat gaat oplossen. Daar zijn we elke dag mee bezig. Dat heeft te maken met vertrouwen geven en spelsituaties herkennen, trainen en herhalen. We moeten de houvast die de ploeg had weer terugbrengen.”

sc Heerenveen – Feyenoord in betere tijden:

 

 

Share
>