Keert Michel Vlap deze winter nog terug in de Eredivisie en waar?

Vanuit België sijpelen berichten door dat Michel Vlap zo snel mogelijk wil vertrekken bij Anderlecht en terug wil keren naar Nederland. De aanvallende middenvelder werd afgelopen week voor de tweede keer op rij buiten de wedstrijdselectie gehouden, een klap in het gezicht van de Fries die een moeilijk seizoen doormaakt bij Anderlecht, na een redelijk debuutseizoen. Hoewel Vlap deze winter met Percy Tau een concurrent zag verdwenen is er voor hem momenteel nog geen plek in de wedstrijdselectie.

Omdat er anderhalf jaar geleden een aanzienlijk bedrag betaald is door Anderlecht voor Vlap en de kans niet aannemelijk is dat ze daar bij een verkoop veel van terug zien, lijkt een huurtransfer de enige optie voor Vlap. Toch is ook een verhuur nog lang niet zeker, omdat Anderlecht hem er graag bij houdt met een druk programma voor de boeg.

Anderlecht-trainer Kompany heeft Vlap zeker nog niet afgeschreven, maar verwacht meer gedrevenheid, inzet, positivisme en professionaliteit van Vlap. “Ik ben geen trainer die spelers snel afschrijft, en ik selecteer op basis van de training”, was het commentaar van Kompany die zich dus redelijk op de vlakte hield.

Een (tijdelijke) terugkeer van Vlap naar sc Heerenveen lijkt niet aan de orde, zeker niet na het vastleggen van Siem de Jong. In Nederland zou volgens Het laatste nieuws wel beweerd worden dat er interesse is voor Vlap, maar bij Anderlecht heeft men nog niets vernomen van mogelijk geïnteresseerde clubs.

Share

Gerelateerde berichten

VIDEO: Vlap scoort binnen 9 minuten tegen Bayern München

Een droomdebuut voor Michel Vlap in de Bundesliga: de voormalig middenvelder van Heerenveen scoorde binnen tien minuten al zijn eerste doelpunt voor Arminia Bielefeld. Bij rust was de stand op bezoek bij Bayern München 0-2 in het voordeel van Arminia. Ook bij het tweede doelpunt was Vlap betrokken. Middels een corner wist Michel het hoofd […]

Share
Lees verder
>