Matchday: sc Heerenveen volledig terecht op voorsprong halverwege tegen Feyenoord

sc Heerenveen neemt het vanavond tegen Feyenoord op met een gewijzigde startopstelling. Op de linksback positie mag Rami Kaib voor het eerst starten, daarnaast moet Nygren op de bank plaats nemen ten koste van Kongolo.

De basisplaats van Kaib zat er na twee goede invalbeurten al aan te komen. Het opstellen van Kongolo in plaats van Nygren is meer opvallend. Jansen kiest met het brengen van Kongolo voor een sterkere bezetting van het middenveld ten koste van een aanvaller.

sc Heerenveen staat bij rust op een verdiende 2-0 voorsprong tegen Feyenoord. De ploeg heeft het verdedigend goed op orde, geeft weinig weg en weet zelf tot een aantal kansen te komen. Zo mocht Henk Veerman alleen richting Bijlow, maar hij wist niet tot een schot te komen. Van Bergen drukte wel af, maar zijn schot zeilde over. Siem de Jong kwam in kansrijke positie ook net niet tot een schot op goal. Joey Veerman lukte dit wel, nadat De Jong slim een steekpass van Kongolo liet lopen, hij tekende voor de eerste treffer van de avond. Niet veel later vloog een corner via ondere andere Bochniewicz binnen en stond het 2-0 binnen een half uur spelen. Kort voor rust begonnen de bezoekers wat meer aan te dringen, zonder echt grote kansen te creรซren, waardoor de ruststand 2-0 bleef.

Share
  • Eindelijk Kaib basis! Benieuwd was het plan is met Kongolo. En vind dat Van Bergen wel eens wissel mag ook. Hajal en Batista Meier hebben weinig krediet bij de trainer, Van Bergen heel veel.

  • >