#Matchday: Opstelling tegen RKC nog niet duidelijk

sc Heerenveen ontvangt vanavond in eigen huis RKC Waalwijk. In de jacht op de eerste overwinning sinds 1 november, toen met 4-1 werd gewonnen van Sparta. Het is nog maar 7 wedstrijden geleden dat Heerenveen op bezoek ging bij RKC en daar de wedstrijd met tien man en 1-1 eindigde. Na een rode kaart voor Dewaele gaf de ploeg tien minuten voor tijd een voorsprong weg in Waalwijk. Vanavond de kans voor de ploeg van Jansen om zaken recht te zetten en eindelijk weer de volle drie punten te pakken.

Of dit morgen met Jansen op de bank kan gebeuren is nog afhankelijk van de uitslag van zijn coronatest, nadat hij de wedstrijd tegen Fortuna door een positief testresultaat al moest overslaan. De uitslag van de testen en het feit dat er eerder bij twee spelers eveneens een positief testresultaat was, maakt dat Jansen nog niets kwijt wil en kan over de basis.

Wat de trainer wel aangeeft in aanloop naar de wedstrijden tegen RKC is dat hij meer inzet en gif verwacht van zijn ploeg. “We hebben vorig seizoen ook weleens slechte wedstrijden gespeeld. Maar toen gingen we wel met applaus van het veld, omdat het publiek zich identificeerde met de arbeid die we leverden.”

Die mentaliteit mistte de trainer in de wedstrijd tegen Fortuna: “Het ten koste van alles willen winnen, dat heb ik gemist. Het donderde na onze eerste tegentreffer in elkaar. We hebben het in de tweede helft nog wel geprobeerd, maar hadden niet genoeg stootkracht om het Fortuna echt lastig te maken.”

Het is ook nog niet bekend of de trainer kan beschikken over nieuwkomers Van Ottele, Harush, Halilovic en Kaib, en indien wel of ze onderdeel uitmaken van de wedstrijdselectie. Jansen liet zich al wel positief uit over de deze week gepresenteerde Halilovic: “Hij maakt een heel goede indruk op me. Tibor kan goed voetballen, maar is ook sterk in de persoonlijke duels. Hij speelde bij Rijeka op de 6- of 8-positie. Ik ga ervan uit dat hij die rol ook bij ons gaat vervullen. Maar dat is nog even afwachten. Daarvoor ken ik hem nog niet goed genoeg”

Share
>