#Matchday, sc Heerenveen op bezoek bij dolend FC Twente

We mogen weer! Na de overwinning tegen Feyenoord is moeten weer mogen geworden, en kijken we weer vooruit naar de volgende wedstrijd! Vandaag speelt sc Heerenveen om 12:15 op bezoek bij FC Twente dat al vijf thuiswedstrijden op rij niet meer heeft gewonnen.

Voor sc Heerenveen de kans om te laten zien dat de overwinning tegen Feyenoord geen toevalstreffer was, en dat de ploeg het lek boven heeft. Met input van nieuwe krachten wist de ploeg de eerste helft tegen Feyenoord goed voetbal op de mat te leggen, tegen Twente de kans deze hervonden vorm verder door te zetten.

Afgelopen seizoen wist sc Heerenveen tot drie punten te komen in Enschede, ondanks een bijna weggegeven 0-3 voorsprong. Twente kwam niet verder dan twee doelpunten waardoor de punten mee terug naar Friesland gingen.

Voor deze editie zal vooral de vraag zijn of Johnny Jansen vasthoudt aan de opstelling die tegen Feyenoord zo succesvol bleek, of dat we terug gaan naar een opstelling met twee echte buitenspelers. Never change a winning team?

Ter inspiratie voor de wedstrijd hebben we nog een mooie editie in gedachten waar Ron Jans ook aan het roer stond, maar dan aan Friese zijde. Zo’n wedstrijd, daar tekenen we vandaag weer voor.

Share
>