MATCHDAY: sc Heerenveen op zoek naar driepunter in Zwolle #pechee

Het is nog maar vrijdag, maar vanavond wordt dé wedstrijd van het weekend al gespeeld. sc Heerenveen gaat op bezoek bij PEC Zwolle, dat bezig is aan een stroeve serie en zich afgelopen week genoodzaakt voelde de trainer op non-actief te zetten. Oud sc Heerenveen speler Leroy Echteld zal daarom deze wedstrijd als interim coach de leiding hebben bij de thuisploeg.

De wedstrijden die sc Heerenveen sinds de promotie van PEC in Zwolle gespeeld heeft zijn zelden saai te noemen, met een grote kans op (veel) doelpunten. De laatste twee ontmoetingen in Zwolle wisten beide ploegen eenmaal met 3-2 te winnen. Tot vandaag speelden de Friezen 9 uitwedstrijden tegen PEC Zwolle, waarvan er 3 gewonnen werden. PEC wist 4 van de 9 wedstrijden in eigen huis tegen sc Heerenveen te winnen.

Winnen is iets wat PEC de laatste maanden niet zo vaak meer doet. Sinds de winterstop werd er alleen van Willem II gewonnen, PEC wist een achterstand om te buigen na een makkelijke rode kaart voor Willem II. In totaal kwamen de Zwollenaren tot vier overwinningen dit seizoen.

sc Heerenveen wist de afgelopen maanden niet veel vaker te winnen dan PEC, sinds de winterstop werden alleen Feyenoord en Vitesse aan de Friese zegekar gebonden. Dankzij een goede competitiestart staan de Friezen nog wel wat plekken hoger op de ranglijst dan de tegenstander van vanavond.

Voor Johnny Jansen is er sinds de winterstop veel te kiezen. Twijfelgevallen Schöne en Van Hecke lijken de afsluitende training goed te zijn doorgekomen, en maken beide aanspraak op een basisplaats. Waarschijnlijk betekent dit dat Floranus en Kongolo op de bank plaats moeten nemen in Zwolle.

Wist je dat je op Feaninside ook mee kunt doen met een voorspellingspoule? Meld je nu aan en je kunt direct de uitslag voor vanavond voorspellen!

Verwachte opstelling:

Mulder; Van Hecke, Dresevic, Bochniewicz, Kaib; Halilovic, Schöne, De Jong, J. Veerman; Van Bergen, H. Veerman

Share

Gerelateerde berichten

VIDEO: FC Utrecht met late treffer langs Heerenveen

Heerenveen heeft het oefenduel met FC Utrecht nipt verloren. In Jubbega eindigde het duel in 0-1 door een late treffer van Mike van der Hoorn. Het duel leek lange tijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. In de 89e minuut werd doelman Andries Noppert toch nog geklopt door een kopbal van de Utrechters. Opstelling […]

Share
Lees verder

Ruime zege Heerenveen in eerste oefenduel (0-14)

Twee dagen na de eerste training heeft sc Heerenveen het oefenduel tegen Regioselectie Gaasterlân-Sleat gewonnen. De eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Kees van Wonderen eindigde in 0-14. Zowel voor als na rust vielen er zeven treffers. Opstelling eerste helft:Mous; Van Ewijk, Van Beek, Bochniewicz, Koida; Nunumete, Al Hajj, Haye; Van ’t Loo, Gudnason, Van […]

Share
Lees verder

Heerenveen wint van Go Ahead en doet mee in de play-offs

SC Heerenveen mag zich opmaken voor tenminste twee extra duels. Voor het eerst sinds 2018 weet de club zich te plaatsen voor de play-offs. Thuis tegen Go Ahead Eagles won het team van interim trainer Ole Tobiasen vandaag met 3-1, terwijl de belangrijkste concurrenten voor de achtste positie het af lieten weten. Op een zonnige […]

Share
Lees verder
>