#matchday sc Heerenveen op zoek naar nieuwe overwinning op AZ

sc Heerenveen neemt het vandaag op tegen AZ uit Alkmaar. Een tegenstander die de afgelopen jaren onze club niet onwelgevallig lag. Desondanks verloren de Friezen dit seizoen in eigen huis vrij kansloos van de Alkmaarders.

Tegen AZ is Lasse Schone beschikbaar en inzetbaar. Een basisplaats lijkt er voor de Deen nog niet in te zitten. Het ligt in de lijn der verwat dat sc Heerenveen in een 4-4-2 gaat starten, met Kaib en Van Hecke op de backs. Kongolo, Halilovic, Veerman en de Jong vormen het middenveld, Van Bergen en Veerman mogen het voorin waarmaken.

Tegenstander AZ is na een slechte seizoensstart goed bezig, maar kent zijn zwakke plekken. Bij de Alkmaarders loopt veel talent voorin, maar het scorend vermogen is niet groot. Daarnaast is de verdediging kwetsbaar, ook na het afzwaaien van Ron Vlaar deze week.

Vandaag wordt om 12:15 afgetrapt in het AFAS stadion. De laatste uitwedstrijd tegen AZ was een grooi voor sc Heerenveen, maar dat was in den haag. Nu een nieuwe kans voor de Friezen op succes!

Verwachte opstelling:

Mulder; Van Hecke, Dresevic, Bochniewicz, Kaib; Halilovic, Kongolo, J. Veerman, De Jong; Van Bergen, H. Veerman

Share
>