Met 5 versterkingen de tweede seizoenshelft in?

Trainer Johnny Jansen zal in de tweede seizoenshelft de beschikking hebben over een bredere selectie dan voor de winterstop, zoveel is inmiddels duidelijk geworden met het presenteren van de eerste versterkingen deze winterse transferperiode.

Begin december kondigde de club met Siem de Jong(31) de eerste versterking al aan. De Jong kwam transfervrij over van FC Cincinnati, en traint al enkele weken mee met de selectie. Vanaf 1 januari is hij speelgerechtigd en tegen Fortuna kan hij zondag zijn eerste minuten gaan maken voor sc Heerenveen.

Naar een extra doelman werd sinds de zomer al gezocht, en deze is nu gevonden in de vorm van oud Sparta keeper Ariel Harush(32). De international van Israel komt eveneens transfervrij over, en zal de concurrentie met Mulder aan moeten gaan voor de plek onder de lat.

Middenvelder Tibor Halilovic(25), inderdaad de neef van, is nog niet officieel gepresenteerd, maar zal extra opties op het middenveld bieden. Het plan van Hamstra om Halilovic afgelopen zomer aan te trekken liep spaak na een blessure van de Kroaat, die uiteindelijk nog 9 wedstrijden speelde na zijn blessure, waaronder een Europa League wedstrijd tegen AZ.

Voor Halilovic wordt een transfersom betaald die naar verluidt net iets onder de miljoen ligt, en met zijn transfer wordt voorgesorteerd op een vertrek van Joey Veerman, waarvan de verwachting is dat hij komende zomer een mooie transfer zal maken. Met de komst van Halilovic en De Jong zal het de komende zes maanden wel dringen zijn voor een plek op het Friese middenveld.

Centrale verdediger Syb van Ottele(18) komt over van NEC, waar hij over een aflopend contract beschikte. Een buitenkansje voor sc Heerenveen om deze talentvolle verdediger op te pikken bij de Nijmeegse club, waar de laatste jaren veel talent doorbreekt. Van Ottele wordt door Hamstra omschreven als een moderne, veelzijdige verdediger die naast zijn defensieve taken ook sterk aan de bal is. Voor Syb zal het zaak zijn om komende zomer, wanneer Van Hecke zijn verhuurperiode afloopt, voor zijn kans te gaan.

Mogelijk versterkt sc Heerenveen zich deze transferperiode met nog een vijfde speler, linksback Rami Kaib(23) zou ook bijna binnen zijn. Kaib is afkomstig van Elfsborg, de club waar ook Dresevic van over werd genomen. Hij moet de concurrentie aan gaan met Lucas Woudenberg en trainer Jansen zo meer keuze geven op de tot nu toe schaars bezette backposities.

Afgelopen zomer was aan het einde van de transferperiode duidelijk dat de club nog wel wat wensen in te vullen had, en dat er nog wel een transferbudget beschikbaar was na de verkoop van Chidera Ejuke, die voor 12 miljoen euro naar CSKA Moskou vertrok. Met het vastleggen van maar liefst 5 winterse transfers lijkt Hamstra nu ook daadwerkelijk goed door te pakken en de technische staf voldoende middelen te geven om de positie in het linkerrijtje in de tweede seizoenshelft te verstevigen.

Share
 • Gerelateerde berichten

  Van Hooijdonk nog een jaar in Friesland

  Sydney van Hooijdonk wordt nog een jaar uitgeleend aan sc Heerenveen, zo maakte de Friese club maandagmiddag bekend. Van Hooijdonk speelde van januari tot en met juni 2022 ook al op huurbasis in het Abe Lenstra Stadion. Zodoende is het succesduo Amin Sarr en Sydney van Hooijdonk weer compleet. Na het vertrek van Henk Veerman […]

  Share
  Lees verder

  Rechtsback Ali tekent tot 2025 bij Heerenveen

  Heerenveen heeft dinsdagmiddag de komst van Hussein Ali bevestigd op de clubsite. De Zweedse rechtsback (20) komt over van Örebro en tekent een contract voor drie seizoenen. Ali was al enige tijd op proef bij sc Heerenveen en speelde mee in de oefenduels met Top Oss (4-1 winst) en FC Utrecht (0-1 verlies). Hussein debuteerde […]

  Share
  Lees verder

  Alex Timossi tekent voor vier seizoenen in Heerenveen

  Heerenveen heeft zich versterkt met vleugelspeler Alex Timossi (21), de Zweed komt over van Bayern München. Timossi heeft een contract tot 2026 getekend bij de Friese club. Daarmee is hij na Kaib, Al Hajj en Sarr de vierde Zweed in de selectie. Timossi Andersson staat sinds 2018 op de loonlijst bij Bayern Munchen. De Duitse […]

  Share
  Lees verder
  >