Roozemond gaat gesprek aan met Riemer en Foppe

Algemeen directeur Cees Roozemond zal aankomende week een gesprek aangaan met Riemer van der Velde en Foppe de Haan, zo meldt Omrop Fryslan vandaag. Erevoorzitter Riemer van der Velde deed afgelopen week een emotionele oproep op de radio, waarin hij vraagtekens plaatste bij de toekomst van de club. Het gesprek tussen de twee clubiconen en Roozemond zal woensdagavond plaatsvinden.

Riemer van der Velde was eerder deze week te gast bij de Sportcast van Omrop Fryslan. In de podcast gaf hij aan dat het zo niet langer door kan gaan bij de club: “Als er geen verandering in komt, is Heerenveen op termijn gedoemd om ermee te stoppen. Als je elk jaar je kroonjuwelen verkoopt, dan heb je geen fatsoenlijk elftal meer. Dan ga je naar de eerste divisie, dan woon je in een te groot stadion en dan kan je het niet meer voor elkaar krijgen.”

Het is een positief signaal dat Roozemond namens de club in gesprek gaat met Foppe en Riemer. In 2019 gingen de heren ook al met elkaar in gesprek, toen werd er geen gehoor gegeven aan het advies van de ‘groep Riemer van der Velde’. Nu 2,5 jaar later lijkt de situatie niet minder zorgwekkend. Sterker nog: de corona situatie zorgt voor een verdere terugloop van de inkomsten bij de Friese club.

In gesprek met de radiozender gaf Roozemond al wel aan zich niet direct te herkennen in het doemscenario van Riemer. “De resultaten zijn bemoedigend, we maken winst. Natuurlijk doe je dat door de verkoop van spelers, het is topsport, dat hoort bij onze business. We zijn een club die opleidt, scout en verkoopt. Dat hebben we al die jaren zeer succesvol gedaan en dan doen we nog steeds succesvol.”

“Er is geen enkele reden om ervan uit te gaan dat dat niet meer gaat in de toekomst. Dus dat geeft ons echt vertrouwen richting de toekomst. Ook operationeel is er een goede ontwikkeling gaande. We krijgen meer grip op de kosten. Al maken we ons wel zorgen over de omzetontwikkeling,” aldus Roozemond.

Share

Gerelateerde berichten

Heerenveen maakt terugkeer Noppert wereldkundig

Andries Noppert keert definitief terug in het Abe Lenstra Stadion, zo heeft sc Heerenveen vandaag bevestigd. De doelman was gister al even terug om het met Go Ahead Eagles op te nemen tegen de Friezen. Noppert tekent bij Heerenveen een contract voor twee seizoenen en mag de concurrentiestrijd aangaan met Xavier Mous. Hij is hiermee […]

Share
Lees verder

‘Volop belangstelling voor Van Ewijk’

Dat rechtsback Van Ewijk naar tevredenheid van de supporters van Heerenveen presteert was reeds duidelijk, ook buiten de club groeit de belangstelling. Volgens Voetbal International is er grote interesse voor Milan van Ewijk, hij wordt gevolgd door o.a. PSV, Stade Brest, Lille, Celtic en Queen Park Rangers. Milan van Ewijk (21) kwam vorig jaar over […]

Share
Lees verder

‘Doelman Noppert keert terug bij Heerenveen’

SC Heerenveen zou de eerste versterking voor het aankomende seizoen binnen hebben. Volgens de Leeuwarder Courant keert Andries Noppert (28) terug op het oude nest. De doelman van Go Ahead Eagles doorliep de jeugdopleiding van de Friezen maar vertrok zonder een debuut voor het eerste elftal. Bij Heerenveen wordt hij de opvolger van Edwin Mulder. […]

Share
Lees verder
>