Roozemond gaat gesprek aan met Riemer en Foppe

Algemeen directeur Cees Roozemond zal aankomende week een gesprek aangaan met Riemer van der Velde en Foppe de Haan, zo meldt Omrop Fryslan vandaag. Erevoorzitter Riemer van der Velde deed afgelopen week een emotionele oproep op de radio, waarin hij vraagtekens plaatste bij de toekomst van de club. Het gesprek tussen de twee clubiconen en Roozemond zal woensdagavond plaatsvinden.

Riemer van der Velde was eerder deze week te gast bij de Sportcast van Omrop Fryslan. In de podcast gaf hij aan dat het zo niet langer door kan gaan bij de club: “Als er geen verandering in komt, is Heerenveen op termijn gedoemd om ermee te stoppen. Als je elk jaar je kroonjuwelen verkoopt, dan heb je geen fatsoenlijk elftal meer. Dan ga je naar de eerste divisie, dan woon je in een te groot stadion en dan kan je het niet meer voor elkaar krijgen.”

Het is een positief signaal dat Roozemond namens de club in gesprek gaat met Foppe en Riemer. In 2019 gingen de heren ook al met elkaar in gesprek, toen werd er geen gehoor gegeven aan het advies van de ‘groep Riemer van der Velde’. Nu 2,5 jaar later lijkt de situatie niet minder zorgwekkend. Sterker nog: de corona situatie zorgt voor een verdere terugloop van de inkomsten bij de Friese club.

In gesprek met de radiozender gaf Roozemond al wel aan zich niet direct te herkennen in het doemscenario van Riemer. “De resultaten zijn bemoedigend, we maken winst. Natuurlijk doe je dat door de verkoop van spelers, het is topsport, dat hoort bij onze business. We zijn een club die opleidt, scout en verkoopt. Dat hebben we al die jaren zeer succesvol gedaan en dan doen we nog steeds succesvol.”

“Er is geen enkele reden om ervan uit te gaan dat dat niet meer gaat in de toekomst. Dus dat geeft ons echt vertrouwen richting de toekomst. Ook operationeel is er een goede ontwikkeling gaande. We krijgen meer grip op de kosten. Al maken we ons wel zorgen over de omzetontwikkeling,” aldus Roozemond.

Share
>