sc Heerenveen brengt meer tegen VVV maar wint weer niet

Na de zwakke wedstrijden tegen Fortuna en RKC heeft sc Heerenveen in Venlo op bezoek bij VVV weer een ietwat betere wedstrijd op de mat gelegd. De Friezen waren beter in balbezit dan de voorgaande wedstrijden en brachten meer in het druk zetten op de tegenstander en in de mandekking. Dit resulteerde er in dat de beste kansen voor sc Heerenveen waren, maar toen deze niet werden afgemaakt was het VVV dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Heerenveen leek af te stevenen op een zuur verlies, maar wist via een mooi doelpunt van Nygren verlies af te wenden en een punt mee te nemen. Een matig resultaat in een wedstrijd waar zeker meer in had gezeten voor de Friezen.

Johnny Jansen mocht tegen VVV weer plaatsnemen op de bank en ook Floranus was weer beschikbaar, die direct zijn plaats rechts achterin weer innam. Dresevic kreeg opnieuw de voorkeur boven Van Hecke en nieuwelingen De Jong en Halilovic zorgden voor een zeldzame wisselbeurt van Kongolo. Voorin kreeg Van Der Heiden weer de voorkeur boven Nygren.

Na twee zeer zwakke wedstrijden was duidelijk dat er intern veel gesproken en gewerkt is, en dat trainer Jansen langs de lijn heel actief was om deze afspraken constant mee te geven in verschillende spelsituaties. De trainer was zeer actief bezig om de manier van spelen te begeleiden, spelers te motiveren om druk te zetten, loopacties te maken, door te bewegen en arbeid te leveren.

Langs leidde deze speelwijze in combinatie met de defensieve speelwijze van VVV tot een wedstrijd die op slot leek te zitten. Het was VVV dat in de beginfase enkele kansen wist te creëren, maar niet tot een schot op goal kwam. Halverwege de eerste helft kwam sc Heerenveen beter in de wedstrijd en werden er een paar goede kansen gecreëerd. Henk Veerman en Arjan Van Der Heiden kregen een vrije schietkans maar wisten het net niet te vinden.

Ook na rust was het sc Heerenveen die het initiatief had en mogelijkheden creëerde. Tot scoren kwamen de Friezen daaruit niet, en het was VVV dat een kwartier voor tijd vrijwel uit het niets op voorsprong kwam via een afstandsschot van Joshua John. Waar sc Heerenveen de hele wedstrijd op zoek was naar een overwinning leek het er opeens op dat VVV vanuit het niet met de drie punten aan de haal zou gaan. Gelukkig was het invaller Nygren die met een zeer mooie goal in de slotfase toch een nederlaag wist af te wenden en een punt te redden.

Naast Nygren, die het punt voor sc Heerenveen veilig stelde, vielen ons deze wedstrijd ook Dresevic en Halilovic op. Dresevic toonde zich verdedigend zeer alert en zat kort op de tegenstander, tot op het middenveld. Daarnaast toonde hij zich ook sterk in de opbouw. Halilovic leek zich al veel meer op zijn plek te voelen op het Friese middenveld dan tegen RKC en  speelde zeer balvaste op het middenveld, maakte veel meters over de lengte van het veld, bijna bekroond met een assist na een goede pass waarmee hij Henk Veerman vrij voor het goal zette.

Share

Gerelateerde berichten

VIDEO: FC Utrecht met late treffer langs Heerenveen

Heerenveen heeft het oefenduel met FC Utrecht nipt verloren. In Jubbega eindigde het duel in 0-1 door een late treffer van Mike van der Hoorn. Het duel leek lange tijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. In de 89e minuut werd doelman Andries Noppert toch nog geklopt door een kopbal van de Utrechters. Opstelling […]

Share
Lees verder

Ruime zege Heerenveen in eerste oefenduel (0-14)

Twee dagen na de eerste training heeft sc Heerenveen het oefenduel tegen Regioselectie Gaasterlân-Sleat gewonnen. De eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Kees van Wonderen eindigde in 0-14. Zowel voor als na rust vielen er zeven treffers. Opstelling eerste helft:Mous; Van Ewijk, Van Beek, Bochniewicz, Koida; Nunumete, Al Hajj, Haye; Van ’t Loo, Gudnason, Van […]

Share
Lees verder

Heerenveen wint van Go Ahead en doet mee in de play-offs

SC Heerenveen mag zich opmaken voor tenminste twee extra duels. Voor het eerst sinds 2018 weet de club zich te plaatsen voor de play-offs. Thuis tegen Go Ahead Eagles won het team van interim trainer Ole Tobiasen vandaag met 3-1, terwijl de belangrijkste concurrenten voor de achtste positie het af lieten weten. Op een zonnige […]

Share
Lees verder
>