sc Heerenveen geeft zwakke wedstrijd in slotfase weg

sc Heerenveen heeft op bezoek bij Heracles met 1-0 verloren. In een wedstrijd die van beide kanten zeer zwak was gaf de ploeg het in de slotfase zelf weg.

De eerste helft begon sc Heerenveen onwennig en als snel was er een levensgrote kans voor Heracles, maar Van Der Water schoot van dichtbij druistig over het doel. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Heerenveen meer controle over de wedstrijd, maar grote kansen leverde het niet direct op. Na een half uur spelen kreeg Van Bergen een schietkans, maar hij produceerde een slap schot.

De wedstrijd van Siem de Jong duurde niet langer dan 35 minuten, hij moest zich na een tik laten vervangen door Kongolo. Met de komst van Kongolo kwam het middenveld van sc Heerenveen iets anders te staan. Waar De Jong echt als tien speelde met Halilovic en Veerman in zijn rug, kwamen Kongolo en Veerman daarna links en rechts centraal voor Halilovic te spelen. De ploeg kreeg hierna meer moeite in het positiespel dan gedurende de eerste helft bij vlagen zichtbaar was.

Na rust kabbelde de wedstrijd in hetzelfde tempo voort, met weinig enerverende momenten. De Friezen wisten weinig te creëren en de aanvallers kwamen nauwelijks in het spel voor. Indien sc Heerenveen nog iets meer uit deze wedstrijd wilde halen leek de ploeg een impuls van de bank nodig te hebben.

Johnny Jansen koos er voor deze impuls te zoeken met de komst van Rami Hajal, die ruim 20 minuten speeltijd kreeg, een een klein kwartier voor tijd met Kaib en Van Der Heide. Veel kansen leverde het de Friezen aanvankelijk niet op, net zoals ook Heracles nauwelijks iets wist te creëren. De neutrale kijker zou er niet voor thuisblijven ware het dat de avondklok net vandaag ingegaan is.

Een wedstrijd waar beide ploegen steeds verder is wegzakken en het voetbal steeds minder werd, op weg naar dezelfde stand aan het einde als waar mee begonnen werd. Tot Arjan Van Der Heide met een zwakke bal een aanval van Heracles inluidde en Heracles onnodig met de volle drie punten er vandoor ging. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Share
  • >