sc Heerenveen in Emmen op zoek naar kwartfinale beker

sc Heerenveen mag vanmiddag in Emmen al om 16:30 aftrappen in een bekerwedstrijd met als inzet een thuiswedstrijd in de kwartfinale. Nadat de Friezen in de vorige bekerronde waren vrijgeloot treffen ze nu met FC Emmen de enige club in de Eredivisie die nog geen overwinning behaald heeft in de competitie. De enige overwinning van Emmen dit seizoen werd in de beker gehaald, waar thuis 2-1 werd gewonnen van FC Groningen.

Naast Emmen, dat dus alleen in de beker begin december een overwinning wist te halen, heeft sc Heerenveen zelf ook sinds 1 november geen overwinning meer behaald. Je zou kunnen stellen dat beide ploegen niet in beste doen zijn dus. Maar vanmiddag zal er een winnaar moeten komen, desnoods vanaf de penaltystip.

De poll is beΓ«indigd

FC Emmen - sc Heerenveen (achtste finale beker)

Trainer Jansen zien zijn team graag naar de kwartfinale gaan, zeker met het vooruitzicht van een thuiswedstrijd als horde richting de halve finale. “Voor de spelers, wij als staf en onze club is de beker heel belangrijk. We weten wat succes in het bekertoernooi teweeg kan brengen. We nemen de beker serieus en de opstelling over de kop gooien, zullen we dan ook zeker niet doen. Met wie we wel beginnen? Dat hou ik nog even geheim.”

Dat de eerste horde met FC Emmen een club is die niet goed presteert dit seizoen zegt de Jansen niet zo veel. “Nee, elke wedstrijd is weer een duel op zich. Emmen speelt verzorgd voetbal en kan variΓ«ren in verschillende formaties en speelstijlen. Ik ben benieuwd wat voor wedstrijd het gaat worden. Wat ik hoop is dat we de stijgende lijn te pakken krijgen en de kwartfinales bereiken. Dat willen we heel graag.”

Bij de loting voor de achtste finales is reeds bepaald welke winnaars van deze ronde in de kwartfinale een thuis- of uitwedstrijd spelen. Voor sc Heerenveen en FC Emmen is al duidelijk dat winst voor de kwartfinale een thuiswedstrijd oplevert tegen PSV, Feyenoord, Vitesse of VVV/Go Ahead Eagles

Share
  • >