sc Heerenveen slaat modderfiguur tegen Willem II

sc Heerenveen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen op bezoek bij Willem II. Tegen de degradatiekandidaat mochten de Friezen aanvankelijk de bal hebben, maar wisten niks te creëren. Toen de thuisclub wat meer energie en voorwaartse druk bracht werd sc Heerenveen in korte tijd behoorlijk overlopen. De Tilburgers liepen uit naar een 3-0 voorsprong, waarna Heerenveen nog een eredoelpunt wist mee te pikken, maar geen aanspraak maakte op meer.

sc Heerenveen begon met Kongolo in plaats van de geblesseerde Siem de Jong, en mistte de nodige creativiteit voorin. In de periode dat de Friezen veel de bal hadden werd er nauwelijks iets gecreëerd, en werd De Jong duidelijk gemist. Helaas werd pas na de 3-0 Hajal gebracht voor Kongolo, de wedstrijd was na de derde goal van Willem II wel gespeeld.

Voor Heerenveen een gemiste kans op de aansluiting te blijven zoeken met de play off plekken. Tekenend voor het wisselvallige seizoen wordt de driepunter van vorige week afgewisseld met een zwakke partij in Tilburg. Volgende week een thuiswedstrijd tegen Twente.

Share
>