sc Heerenveen treft in Vitesse gevallen kampioenskandidaat

In een zwakke serie van sc Heerenveen was de thuisoverwinning tegen Feyenoord een zeldzaam lichtpuntje. Waar tegen veel – op papier – zwakke ploegen verloren werd, werd Feyenoord aan de Friese zegekar gehesen. Morgen tegen Vitesse opnieuw kans voor de ploeg van Jansen om een hoger genoteerd team puntloos naar huis te sturen.

Met Vitesse treft Heerenveen een tegenstander die drie weken geleden werd genoemd als uitdager voor het kampioenschap, maar inmiddels niet veel anders meer is dan een omhooggevallen subtopper.

Omhoog vallen is precies wat sc Heerenveen nodig heeft nadat het gisteren uit het linkerrijtje is geduwd door Heracles. Na een goede start zijn de Friezen inmiddels afgezakt naar de grauwe middenmoot.

Bij tegenstander Vitesse blinken dit seizoen meerdere spelers uit. Libero Bazoer en spelmaker Tannane bepalen het spel, de opkomende backs zijn van grote waarde, en de aanvallers tonen zich doeltreffend. Interessant gaat zijn of Jansen weer een 4-4-2 gaat neerzetten, en hoe dit tegenover de 3-5-3 van Vitesse gaat uitpakken.

Bij de opstelling van Vitesse zou je kunnen denken aan drie centrale verdedigers, lopers op de zijkant, en gevaar in de rug van het Arnhemse centrum. Hoe Jansen dit wil gaan invullen is nog niet bekend, en we zijn erg benieuwd naar het spelbeeld in de vervroegde ontmoeting morgen om 16:30.

Weet jij al wel wat het wordt? Meldt je aan voor de Feaninside voorspellingscompetitie en maak kans op te gekke prijzen.

 

Share
>