sc Heerenveen via overwinning op Vitesse terug in linkerrijtje

Dankzij de eerste kopgoal van Henk Veerman heeft sc Heerenveen een 1-0 overwinning geboekt op Vitesse. De bezoekers lieten niet zien waarom ze derde op de ranglijst staan maar sc Heerenveen wist lang niet te profiteren van de kansen die er lagen. In de slotfase was het invaller Nygren die de bal op een presenteerblaadje legde voor aanvoerder Veerman, die binnen wist te koppen en zo de drie punten in Friesland te houden.

Johnny Jansen had één wijziging doorgevoerd in zijn basiselftal, Sherrel Floranus moest op de bank plaatsnemen en Jan Paul Van Hecke speelde voor het eerst bij sc Heerenveen op de back positie. De lange Zeeuw speelde op wat lastige momenten na een goede wedstrijd en liet zich vanaf de zijkant ook aanvallend gelden.

De eerste helft was kwalitatief niet zeer hoog, en leverde beide ploegen weinig kansen op een voorsprong op. Het was sc Heerenveen dat het dichtst bij een treffer kwam door driemaal aanspraak te maken op een penalty. Eerst werd Kongolo na een kopbal met de knie in zijn zij geraakt, maar Nijhuis liet doorspelen. Het tweede moment werd de mee opgekomen Van Hecke licht getoucheerd op vijf meter van het doel van Passeer, wederom geen fluitsignaal. Toen Doekhi in een duel met Veerman de bal op de hand kreeg werd de penalty wel gegeven. Helaas was het schot van Joey Veerman te zwak en voorspelbaar, en kon Pasveer makkelijk pareren.

In de tweede helft werd het spel van beide ploegen beter en golfde het heen en weer tussen momenten voor sc Heerenveen en de bezoekers. Lang leek het er echter op dat geen van beide ploegen vandaag in staat was één van de (halve) kansen om te zetten in een doelpunt. Uiteindelijk wist de ingevallen Nygren de ban te breken door de bal panklaar te leggen op het hoofd van Veerman, die van een paar meter afstand wist binnen te koppen.

Door de overwinning op de Arnhemmers staat sc Heerenveen weer in het linkerrijtje, waar het gister na een overwinning van Heracles net uit verdwenen was. Henk Veerman werd met zijn doelpunt de matchwinner voor de Friezen, onze man of the match vandaag: Pawel Bochniewicz.

Share
  • >