sc Heerenveen wint tegen Feyenoord eindelijk weer, en afgetekend

sc Heerenveen heeft voor het eerst sinds 1 november weer een wedstrijd gewonnen! Tegen Feyenoord wist de thuisploeg de boel goed dicht te houden en zelf meerdere malen het net te vinden, wat resulteerde in een afgetekende 3-0 overwinning.

Heerenveen speelt in het Abe Lenstra stadion een goede eerste helft tegen de Rotterdammers. De ploeg heeft het verdedigend goed op orde, geeft weinig weg en weet zelf tot een aantal kansen te komen. Zo mocht Henk Veerman op Bijlow af, maar hij wist niet tot een schot te komen. Van Bergen drukte wel af, maar zijn schot zeilde over. Siem de Jong kwam in kansrijke positie ook net niet tot een schot op goal.

Joey Veerman lukte dit wel, nadat De Jong slim een steekpass van Kongolo liet lopen, hij tekende voor de eerste treffer van de avond. Niet veel later vloog een corner via ondere andere Bochniewicz binnen en stond het 2-0 binnen een half uur spelen. Kort voor rust begonnen de bezoekers wat meer aan te dringen, zonder echt grote kansen te creëren, waardoor de ruststand 2-0 bleef.

Al snel na rust komt sc Heerenveen zelfs op 3-0, wanneer Mitchell van Bergen de bal, op aangeven van Henk Veerman, netjes in de hoek plaatst. Een comfortabele voorsprong voor sc Heerenveen dat weet dat Feyenoord de tweede helft zal gaan komen.

Het offensief van Feyenoord krijgt gestalten met het inbrengen van een extra spits, en de bezoekers weten via scherpe voorzetten en kopkansen best wat gevaar te stichten voor het Friese doel, veel resultaat leveren deze kansen echter niet op. Erwin Mulder weet zijn doel vrij gemakkelijk schoon te houden tegen zijn oude club, in een tweede helft waar het initiatief volledig bij Feyenoord ligt. De thuisploeg loert nog wel op een spaarzame counter, maar is met name bezig de 3-0 voorsprong te verdedigen. De tegenzet van Jansen om De Jong te wisselen en met Van Hecke extra defensieve kracht te brengen komt het voetbal van de Friezen niet ten goede, maar zorgt wel voor een extra slot op de deur.

In de slotfase mogen Akujobi en Nygren nog minuten maken voor de moegestreden Van Bergen en Floranus die eerder in een duel licht geblesseerd leek te raken. In die fase komt sc Heerenveen weer wat meer aan voetballen toe, ook omdat het geloof in een goede afloop bij de bezoekers niet echt meer aanwezig lijkt. Echte kansen om terug te komen in de wedstrijd krijgen de bezoekers niet meer in de slotfase, waar Woudenberg kort voor tijd de uitblinkende Halilovic nog vervangt. Kun je spreken van een publiekswissel in een leeg stadion?

Een sterke teamprestatie van de ploeg van Jansen, door collectief hard te werken en dit te belonen door de kansen te benutten. Een eclatante 3-0 overwinning tegen Feyenoord, de beste manier om een slechte reeks wedstrijden af te sluiten en hoopvol richting de rest van het seizoen.

Onze man of the match? Halilovic! De winter aankoop van Hamstra ontwikkelt zich in korte tijd tot stofzuiger en spelmaker op het middenveld.

De komende tijd...

Share
 • Vandaag viel alles weer eens goed. Feyenoord had ook wel kunnen scoren maar het zat ons weer een keer mee. Zijn toch beter tegen de groten dan tegen de kleintjes.

 • Gerelateerde berichten

  VIDEO: FC Utrecht met late treffer langs Heerenveen

  Heerenveen heeft het oefenduel met FC Utrecht nipt verloren. In Jubbega eindigde het duel in 0-1 door een late treffer van Mike van der Hoorn. Het duel leek lange tijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. In de 89e minuut werd doelman Andries Noppert toch nog geklopt door een kopbal van de Utrechters. Opstelling […]

  Share
  Lees verder

  Ruime zege Heerenveen in eerste oefenduel (0-14)

  Twee dagen na de eerste training heeft sc Heerenveen het oefenduel tegen Regioselectie Gaasterlân-Sleat gewonnen. De eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Kees van Wonderen eindigde in 0-14. Zowel voor als na rust vielen er zeven treffers. Opstelling eerste helft:Mous; Van Ewijk, Van Beek, Bochniewicz, Koida; Nunumete, Al Hajj, Haye; Van ’t Loo, Gudnason, Van […]

  Share
  Lees verder

  Heerenveen wint van Go Ahead en doet mee in de play-offs

  SC Heerenveen mag zich opmaken voor tenminste twee extra duels. Voor het eerst sinds 2018 weet de club zich te plaatsen voor de play-offs. Thuis tegen Go Ahead Eagles won het team van interim trainer Ole Tobiasen vandaag met 3-1, terwijl de belangrijkste concurrenten voor de achtste positie het af lieten weten. Op een zonnige […]

  Share
  Lees verder
  >