Siem de Jong bewust gespaard tegen RKC

Siem de Jong begon de eerste wedstrijd na de winterstop direct in de basis, maar moest gisteravond tegen RKC genoegen nemen met een plek op de bank. Voor De Jong zelf geen verrassing, maar het resultaat van een zorgvuldig schema waarin de wedstrijdfitheid van Siem wordt opgebouwd.

“Het was vooraf al duidelijk dat hij de eerste wedstrijd maximaal een uur zou spelen, en de 2e wedstrijd niet”, zo verduidelijkt Henny Spijkerman in Het Friesch Dagblad waarom De Jong weer uit basis verdwenen was. We bouwen het rustig op totdat hij volledig fit is, want we willen hem heel houden.

Bnejamin Nygren en Jan Paul van Hecke verdwenen ook uit de basis maar zij werden gepasseerd. Nygren moest zijn plaats afstaan aan Van Der Heide, die hij op zijn beurt na dik een uur spelen weer kwam aflossen. Van Hecke moest op de bank plaatsnemen omdat Dresevic voor meer impulsen in balbezit moest zorgen, iets wat volgens Spijkerman niet goed uitgepakt heeft.

“Hij moest voor wat meer impulsen van achteruit zorgen, zodat we niet teveel afhankelijk zijn van Joey Veerman en hij wat dieper kan spelen. We hadden weinig rust aan de bal en het was een opeenstapeling van foute passes. In de counter kregen we nog wel een paar mogelijkheden, maar die lieten we onbenut”

Share
  • >