Van Hecke vol onbegrip over reserverol

Jan Paul Van Hecke is sinds zijn komst een vaste waarde in de verdediging van sc Heerenveen. Samen met Pawel Bochniewicz vormt de jonge verdediger een doorgaans zeer betrouwbaar duo. Tegen RKC moest hij zijn plaats opeens afstaan aan Dresevic, die voor zijn voetballende kwaliteiten werd gebracht om de opbouw te versterken.

JP zelf begrijpt weinig van het verliezen van zijn basisplaats. “Eerlijk gezegd zag ik het totaal niet aankomen en ik begrijp het ook niet. De trainer vertelde het net voor de wedstrijd, toen zat ik wel in de emotie en was het beter om even niks terug te zeggen. Ik ben het er ook niet mee eens, maar het enige wat ik kan doen is mezelf terugknokken in het elftal”, zo reflecteert hij voor de camera van Omrop Fryslan.

“Ik heb wel met knarsende tanden zitten kijken. En het was ook nog eens heel koud. Gelukkig hadden we nog een dekentje. Of je kan je kop laten hangen of hard gaan werken. Als je je kop laat hangen dan heb je alleen jezelf ermee”, toont Van Hecke zich strijdlustig zijn plek terug te veroveren.

“Als je kijkt naar het begin, hoe makkelijk we toen wedstrijden wonnen. Na gaat het stroef en spelen we niet goed. We zijn gewoon weggespeeld door RKC Waalwijk. Dat mag gewoon niet. Het wordt met de week slechter. We moeten zorgen dat we het snel omdraaien. Ik heb er alle vertrouwen in dat het kan. We moeten weer terug naar het begin.”

Wat vind jij, is het terecht dat Van Hecke zijn plaats moest inleveren na de wedstrijd tegen Fortuna of verdient de verdediger meer krediet? Laat het hieronder weten!

Share
  • >