Van Hecke vol onbegrip over reserverol

Jan Paul Van Hecke is sinds zijn komst een vaste waarde in de verdediging van sc Heerenveen. Samen met Pawel Bochniewicz vormt de jonge verdediger een doorgaans zeer betrouwbaar duo. Tegen RKC moest hij zijn plaats opeens afstaan aan Dresevic, die voor zijn voetballende kwaliteiten werd gebracht om de opbouw te versterken.

JP zelf begrijpt weinig van het verliezen van zijn basisplaats. “Eerlijk gezegd zag ik het totaal niet aankomen en ik begrijp het ook niet. De trainer vertelde het net voor de wedstrijd, toen zat ik wel in de emotie en was het beter om even niks terug te zeggen. Ik ben het er ook niet mee eens, maar het enige wat ik kan doen is mezelf terugknokken in het elftal”, zo reflecteert hij voor de camera van Omrop Fryslan.

“Ik heb wel met knarsende tanden zitten kijken. En het was ook nog eens heel koud. Gelukkig hadden we nog een dekentje. Of je kan je kop laten hangen of hard gaan werken. Als je je kop laat hangen dan heb je alleen jezelf ermee”, toont Van Hecke zich strijdlustig zijn plek terug te veroveren.

“Als je kijkt naar het begin, hoe makkelijk we toen wedstrijden wonnen. Na gaat het stroef en spelen we niet goed. We zijn gewoon weggespeeld door RKC Waalwijk. Dat mag gewoon niet. Het wordt met de week slechter. We moeten zorgen dat we het snel omdraaien. Ik heb er alle vertrouwen in dat het kan. We moeten weer terug naar het begin.”

Wat vind jij, is het terecht dat Van Hecke zijn plaats moest inleveren na de wedstrijd tegen Fortuna of verdient de verdediger meer krediet? Laat het hieronder weten!

Share
 • Gerelateerde berichten

  Kaib mogelijk tegen Feyenoord al in de basis

  Johnny Jansen is tevreden over de prestaties van nieuwkomer Rami Kaib. De trainer ziet de linksback, die twee keer ingevallen is, dingen brengen op de linkerflank die de ploeg nieuw elan geeft. Een basisplaats voor Rami Kaib lijkt dan ook niet lang meer op zich te wachten, zo laat de trainer doorschemeren in gesprek met […]

  Share
  Lees verder

  Wat gebeurt er nog bij sc Heerenveen op de transfermarkt in de laatste 10 dagen?

  Met nog tien dagen te gaan is het de vraag wat er nog gaat gebeuren bij sc Heerenveen op de transfermarkt. Gerry Hamstra wist de selectie deze transferperiode te versterken met Siem de Jong, Ariel Harush, Syb van Ottele, Tibor Halilovic en Rami Kaib. Van deze versterkingen hebben De Jong, Halilovic en Kaib reeds hun […]

  Share
  Lees verder

  Siem de Jong bewust gespaard tegen RKC

  Siem de Jong begon de eerste wedstrijd na de winterstop direct in de basis, maar moest gisteravond tegen RKC genoegen nemen met een plek op de bank. Voor De Jong zelf geen verrassing, maar het resultaat van een zorgvuldig schema waarin de wedstrijdfitheid van Siem wordt opgebouwd. “Het was vooraf al duidelijk dat hij de […]

  Share
  Lees verder
  >