Veerman uit onvrede over prestaties sc Heerenveen

De reactie van aanvoerder Henk Veerman na het gelijkspel tegen RKC was niet mals. “Het was slecht, heel slecht, dit voelt als een nederlaag”, begon de aanvoerder aan zijn reactie bij ESPN. “Ze lieten het balletje rondgaan en wij konden er geen druk op zetten. Onze middenvelders bleven te laag staan, waardoor die van hun tussen de ruimtes kwamen. In de eindfase kregen we nog mogelijkheden en daar gingen we schandalig mee om. Het is even zoals het is.”

Collega en naamgenoot Joey Veerman was nog meer uitgesproken: “Dit is niet de eerste week. Het lijkt helemaal nergens op bij ons. Dat is heel erg frustrerend. Ik weet niet wat er vandaag allemaal gebeurd is”. De middenvelder begint zich zorgen te maken over de positie van sc Heerenveen op de ranglijst en kijkt daarbij met name naar beneden. “We voetballen te veel achteruit. Het is veel te statisch. We worden negentig minuten lang weggetikt door RKC Waalwijk. Dat is wel pijnlijk. Zolang wij niet winnen dan wordt het al erger. Ik kijk zelfs al naar onder. Daar pakken ze wel punten en wij niet. Volgens mij staat de nummer vijftien al op vijftien punten.”

Plaatsvervangend trainer Henny Spijkerman wil niet spreken van een crisis bij sc Heerenveen nu er al negen wedstrijden niet meer gewonnen is. “Je kunt er allerlei superlatieven tegenaan gooien. Ik hou het er maar op dat het niet best was, dat het slecht was en dat het aan ons is om dat tij te keren. Daar zullen we ons stinkende best voor doen”.

Dat er steeds meer kritiek te horen is vind Spijkerman een normaal fenomeen waar de selectie mee om moet gaan. “Dat is duidelijk, maar zo werkt het in de sport. Dat is niet alleen hier. Dat is overal. We zijn goed begonnen aan dit seizoen en op dit moment zitten we al een aantal weken in een hele slechte fase. Dat daar kritiek op is, dat vind ik niet meer dan normaal. Het is ook aan ons om die kritiek te smoren.”

Share
 • Joey kan de moeilijkste ballen moeiteloos geven
  maar simpel spelen schijnt heel lastig te zijn op het middenveld
  zit geen voetbal in deze ploeg

 • Er moet iets veranderen aan de mentaliteit. De veermannetje kunnen beter alles geven in het veld om het beter te maken dan klagen na de wedstrijd.

 • Gerelateerde berichten

  VIDEO: FC Utrecht met late treffer langs Heerenveen

  Heerenveen heeft het oefenduel met FC Utrecht nipt verloren. In Jubbega eindigde het duel in 0-1 door een late treffer van Mike van der Hoorn. Het duel leek lange tijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. In de 89e minuut werd doelman Andries Noppert toch nog geklopt door een kopbal van de Utrechters. Opstelling […]

  Share
  Lees verder

  Ruime zege Heerenveen in eerste oefenduel (0-14)

  Twee dagen na de eerste training heeft sc Heerenveen het oefenduel tegen Regioselectie Gaasterlân-Sleat gewonnen. De eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Kees van Wonderen eindigde in 0-14. Zowel voor als na rust vielen er zeven treffers. Opstelling eerste helft:Mous; Van Ewijk, Van Beek, Bochniewicz, Koida; Nunumete, Al Hajj, Haye; Van ’t Loo, Gudnason, Van […]

  Share
  Lees verder

  Heerenveen wint van Go Ahead en doet mee in de play-offs

  SC Heerenveen mag zich opmaken voor tenminste twee extra duels. Voor het eerst sinds 2018 weet de club zich te plaatsen voor de play-offs. Thuis tegen Go Ahead Eagles won het team van interim trainer Ole Tobiasen vandaag met 3-1, terwijl de belangrijkste concurrenten voor de achtste positie het af lieten weten. Op een zonnige […]

  Share
  Lees verder
  >